Faceam promovare la un festival, n-are importanta care. Identitate vizuala, site, blog, facebook, twitter, zeci de bloggeri, machete in ziare, advertoriale, reviste de timp liber, spoturi radio, video, emisiuni tv, zeci de bannere, QR codes, conferinte de presa, newsletter, pliante, afise, badge-uri, tricouri, un grafitti de zeci de metri patrati in centrul orasului, campanie inceputa cu luni de zile inainte de eveniment…cred ca mai aveam un pic si colantam si maidanezi!

Si ma opresc la o cafea cu niste prieteni si niste prieteni ai prietenilor. Vine vorba si de festival. Zice un prieten al unui prieten:

-Bai, eu nu stiu cum promovati chestiile astea, eu nu am vazut nimic pe niciunde, n-am fost la niciun spectacol!

-Pai, zic eu, asculti radio in masina, acasa?

-Nu prea, ma enerveaza ca vorbesc aia non stop, spun numai “balarii” si e plin de publicitate. Mai degraba ascult mixaje.

-La tv te uiti?

-Ma mai uit, cand apuc, seara, la stiri. In rest se uita al mic la desene animate, nu stiu cum sa-l dezvatam.

-Ziare cumperi, citesti?

-Cine naiba mai da bani pe ele, e totul pe net acum, gratis. Intru pe Hotnews sau pe Realitatea si vad tot.

-Bine, ai facebook, twitter, citesti bloguri?

– Nu stiu ce-i ala “tuiter”. Am facebook, mi l-a facut nevasta-mea, ea sta acasa cu ala micu’ si se plictiseste, pune poze cu bratari si bijuterii din astea, hand made, le face ea. Si se joaca ceva jocuri. Tot se plange ca a ramas fara “vieti”. Bloguri…e unul Tolontan, ala le mai zice bine si mai intru cand imi aduc aminte.

-Prin oras umbli ziua cu masina, umbli mult, prin ce zone?

-Umbla dracu’, abia am timp sa beau cafea la pranz si sa “pipez” 2-3 tigari, trag astia de noi la banca de ne rup, am capul “full” numai de raportari.

-Si in timpul liber ce faci?

-Pai, mai stau si eu cu al mic ca sa iasa si nevasta-mea cu prietenele sau merg la un meci si o bere, cu prietenii, mai mergem la socri, la masa, din astea…

-Stii ce, prietene, poate e mai bine asa! In conditiile astea, daca ieseai la vreun spectacol, exista riscul sa te sperii naibii de alti oameni prezenti acolo!

imagine